Blog

Odločitev: Nakup ali najem blagajniškega kompleta
11. oktobra, 2019 mikroPOS

Odločitev: Nakup ali najem blagajniškega kompleta

Davčna blagajna mikroPOS je ena izmed najbolj uporabljenih programov v Sloveniji na področju gastronomije ter trgovine. mikroPOS davčna blagajna je enostaven program, ki uporabnikom omogoča hiter pregled nad odprtimi naročili, hiter izbor artiklov ter hitro izdajo dobavnic ali računov.
Zaloga programa mikroPOS je vidna takoj ob spremembi, torej ob nabavi ali prodaji in to je ena izmed velikih prednosti, saj veliko lastnikov pri sami nabavi še v zadnjem trenutku preveri zalogo v svojem lokalu.
mikroPOS za gostinstvo ni samo klasična davčna blagajna, temveč omogoča še veliko več. Ker so stranke zelo zahtevne in čas hitro beži, moramo v gostinstvu poskrbeti, da se naša stranka počuti sproščena ob uživanju v hrani ali ob pitju svojega priljubljenega napitka.
Pri našem podjetju omogočamo, da lahko vsak natakar naroča hrano s pomočjo Android naprave, ki komunicira z šankom. Tukaj je bistveno, da se natakar v prvi fazi posveti stranki, jo gleda v oči in pozorno posluša, saj v nasprotnem primeru stranka doživi efekt mačevskega odnosa (da nismo zbrani in je ne poslušamo). V kolikor dosežemo, da je stranka zadovoljna z naročilom, smo dosegli prvo fazo uspešnosti naročanja. Z sistemom daljinskega naročanja smo pohitrili čas naročanja za cca 30%, saj natakar lahko zapusti to mizo in se že posveča drugi mizi, medtem ko se naročilo za prvo mizo že pripravlja.
Nadgradnja tega sistema pa je tudi obdelava naročil v kuhinji. Veliko restavracij pri nas ne uporablja ničesar in se v kuhinjo naroča preko interfona ali se pišejo listki. Nekateri že uporabljajo dodaten tiskalnik, vendar razlika med napisanim listkom na roke in natisnjenim naročilom je majhna.
V našem podjetju smo prvi v Sloveniji, ki smo razvili sistem obvladovanja naročil v kuhinji s pomočjo t.i. kuhinjskega monitorja. To je sistem, ki celotni kuhinji omogoča pregled nad naročili, ki jih natakarji pošiljajo s pomočjo blagajne ali daljinskega naročanja. Kuhinjski monitor je namenjen temu, da v prvi fazi kuharju omogoča pripravo na naročilo ter mu omogoča pregled nad vsemi naročili (npr. izdati moramo 5x juho). Kuhinjski monitor ima več faz in lahko ima kuhar svoj pregled, priprava pa svojega in s tem dosežemo, da kuhar ob pripravi na ekranu dodatno obvesti še pripravo. Sistem je dober, ko je veliko naročil, saj medsebojna komunikacija včasih zataji in nismo sigurni ali je naročilo obdelano ali so priloge pravilne in kar je pri kuhinjskem monitorju še zelo pomembno so časi, ki kuhinjo opozarjajo na zamude pri zaključevanju.

Torej, po tehtnem razmisleku kaj vaše podjetje potrebuje se nato odločite koliko ste pripravljeni investirati v poslovni sistem.

Pri nas so na voljo različni sistemi in tudi različne oblike kako bi prišli do kompleta davčne blagajne. Na voljo imamo:

 

1. Nakup kompleta davčne blagajne

 

Naše podjetje vam nudi možnost nakupa kompleta davčne blagajne in sicer imamo več modelov, ki se med seboj razlikujejo po kvaliteti, robustnosti in učinkovitosti.

Na voljo sta dve različni znamki, FEC ter Shuttle. Znamka FEC je kvalitetnejša in so na voljo 3 različne opcije, med seboj pa se razlikujejo glede na kvaliteto zaslona in ali je brez roba okoli zaslona. Davčne blagajne znamke FEC so opremljene z industrijsko matično ploščo in boljšim procesorjem. Ohišje teh davčnih blagajn je aluminijasto in imajo boljšo IP zaščito.
Znamka Shuttle je na voljo v izvedbi plastike in je srednjega cenovnega razreda, sicer dobra blagajna za uporabo v manjših lokalih in trgovinah.

Obe znamki opremljamo z operacijskim sistemom Windows 10 in:
– z 4GB RAMa
– 120GB SSDja
– Monitor v 15” izvedbi na dotik
– Termo tiskalnik širine 80mm
– Uvozimo vam podatke o artiklih ter cenah
– Registriramo davčno blagajno pri FURSu
– Izdelamo interni akt za davčno potrjevanje računov
– Izvedemo izobraževanje

 

2. Najem kompleta davčne blagajne

 

Pri nas lahko najamete celoten komplet v najem in v primeru, da se z opremo zgodi karkoli, vam priskrbimo drugo. Pri nas lahko poleg davčne blagajne najamete tudi:
– Čitalce črtne kode
– Tehtnice za tehtanje trgovskih artiklov
– Čitalce RFID ključev
– Dodatni termo tiskalniki
– Android naprave za daljinsko naročanje
– Kuhinjski monitor
– Predal za denar

Vsako od teh naprav lahko stranka tudi kupi pri nas. Z najemom opreme dosežete to, da so vaši začetni stroški nižji, vendar si kasneje lahko tudi premislite in zaprosite za nakup nove opreme.

 

3. Namestitev programa mikroPOS na že obstoječo blagajno/računalnik

 

Nekatere stranke imajo že obstoječ POS program na svoji blagajni in ga želi zamenjati. To seveda ni problem, pogoj je, da ta računalnik ni zastarel ter da ima nameščen operacijski sistem Windows od verzije 7 dalje. Operacijski sistem Windows XP NI PRIMEREN, saj se ne more zagotoviti davčno potrjevanje računov in ta verzija je zastarela in se ne posodablja.

Našim strankam tako na njihovo napravo namestimo naš program in pripravimo vse celotno za normalno delovanje, pri tem ima stranka enkraten strošek za postavitev in v primeru, da oprema zadostuje pogojem, privarčuje še pri nakupu nove davčne blagajne.

Skratka, odločite se preudarno in v primeru vprašanj, vas vabimo, da nas kontaktirate in sicer na:
TEL: 08/33 00 000
Splet: www.mikroPOS.si
Email: info@mikroPOS.si

Preberite med drugim

Kuhinjski monitor

Kuhinjski monitor

Nov način poslovanja v restavracijah je uvedba kuhinjskega monitorja, ki zamenja nošenje ali tiskanje listkov za kuharje. Sistem je enostaven in prilagojen hitrejšemu delu, ter čas od naročila do postrežbe se skrajša za 15%.

Več informacij


MikroPOSEL

MikroPOSEL vam omogoča hitro in enostavno ustvarjanje, pošiljanje ter spremljanje računov, predračunov in vseh ostalih poslovnih dogodkov, povezavo z banko, skladišno poslovanje, nabavo in analizo poslovanja.

Več informacij